Wat kost een bedrijfsfilm?

Wat kost een bedrijfsfilm maken? Het antwoord is heel simpel, maar wordt bepaald door een paar factoren die we moeten afstemmen voordat we een reële prijs kunnen afgeven.

SKIPP is geen doorsnee bedrijfsfilmproducent waar er vele van zijn te vinden op internet. Voor jou als opdrachtgever is het zeker moeilijk om een goede keuze te maken. Zo zijn er bureaus die 10.000 tot 15.000 euro rekenen terwijl er ook bedrijven zijn die voor 750 Euro of zelfs 450 euro een bedrijfsfilm maken.

Er zijn een aantal factoren die de investering in een bedrijfsfilm rechtvaardigen. De meest belangrijke is de waarde die je er voor terug wilt. Wat moet de bedrijfsfilm voor je bedrijf gaan doen, wat wil je communiceren, hoe lang moet de investering meegaan en welke positie en propositie wil je naar buiten brengen?

Wil je een machine laten zien met een plaatselijke voice-over die vertelt hoe goed die machine is en dat je 100 dozen per uur kan inpakken, gefilmd met een prima fotocamera? Kies dan voor een bedrijf dat voor een vast laag bedrag een standaardfilmpje maakt.

Wil je je bedrijf profileren bij de juiste doelgroep en zorgen dat je een sterke propositie neerzet, gefilmd met high-end camera’s op 4K kwaliteit waardoor je op hoog niveau binnenkomt? Dan ben je bij SKIPP aan het juiste adres. En dat hoeft absoluut geen 10.000 euro te kosten!

Om je inzicht te geven in kostenfactoren voor je film, hebben we die voor je op een rijtje gezet:
1. Een of meerdere voice-overs
2. Muziek inclusief afkoop van rechten
3. Aankoop en gebruik van stockbeelden
4. Het laten maken van animatie of motion graphics
5. Aantal dagen filmen en het aantal locaties
6. Luchtopnames met een drone
7. Het gebruik van acteurs
8. Het ondertitelen en vertalen van de film

Het lijkt veel, maar dit is wel waar je over besluiten moet bij het maken van een bedrijfsfilm. Met onze jarenlange ervaring zijn wij wel in staat om na een kort vraaggesprek snel een goede begroting te maken voor jouw bedrijfsfilm, animatie of client case.

Nu we dit alles duidelijk gemaakt hebben, vinden wij het prima om aan te geven dat wij bij SKIPP bedrijfsfilms voor tevreden klanten maken tussen de 3.000 en 8.000 Euro.

Wij werken overigens bijna altijd met een fixed price dan weet je als opdrachtgever waar je aan toe bent. Wel zo handig!

Wil je meer weten over de kosten van een bedrijfsfilm, animatie of client case?

Bel of mail ons. Wij kunnen snel een goede begroting maken!

Neem contact op!