Waarom een video?

Je kan het je vast niet meer voorstellen een wereld zonder het gebruik van video’s. De impact van een video is niet meer te ontkennen. Meer dan de helft van de bevolking kijkt iedere dag een video waarvan zelf 80% van de kijkers de videoadvertentie nog een maand lang kan herinneren. Welk bedrijf wil dat nou niet? Een video helpt bedrijven bij het vergroten van de naamsbekendheid en verhoogt het aantal verkopen. Daardoor wordt er steeds vaker gekozen voor een video. 

Verhaal

Maar met een video kun je allerlei kanten op. Welk verhaal wil jij vertellen aan de kijkers? Een ding is zeker, je wilt niet dat jouw video een soort tel sell reclame wordt. Ga opzoek naar een iets anders. Iets wat de kijkers nieuwsgierig maakt of wat zij niet meteen zouden associëren met het bedrijf.

Waar je ook over na moet denken is, ga je voor één video met een goed verhaal of heeft het verhaal meerdere hoofdstukken en dus meerdere video’s? Als je een serie maakt heb je langer de tijd om het verhaal te vertellen. Maar dat betekent niet dat een enkele video geen sterk verhaal over kan brengen. 

Doelgroep

Om de video over te brengen heb je meerdere opties. Bepaal eerst wie de doelgroep is. Welke kanalen ga je dan inzetten? Je kunt de video op één bepaald kanaal gebruiken of je video over meerdere kanalen verspreiden. 

Maak je bijvoorbeeld gebruik van social media dan weet je dat de kijkers vaak onderweg zijn en weinig tijd hebben. Dit betekent dat je nog sneller de aandacht moet krijgen en snel tot de kern moet komen. 

Mobielvriendelijk

Ben jij overtuigd om gebruik te maken van videomarketing? Vergeet dan niet de videocontent mobielvriendelijk te maken, want meer dan 75% van de personen die online video’s kijken, doet dit namelijk via een “mobile screen”. Een videotrend voor 2020 is dan ook dat er steeds meer verticaal gefilmd gaat worden. Zo krijg je de meest mobielvriendelijke videocontent. 

Nieuwsgierig geworden? Stuur ons een berichtje! Wij leveren de krachtigste vorm van content voor online marketing.

Moermanskkade 301
1013 BC Amsterdam
The Netherlands

+31 (0)88 141 14 14
h
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacy verklaring
Cookie verklaring
Disclaimer
Leveringsvoorwaarden

SKIPP ® Creative Video Agency © 2022

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.