2 minuten leestijd (384 woorden)

Hoe maak je een video met impact?

Je kan het je vast niet meer voorstellen: een wereld zonder het gebruik van video's. De impact van een online video is niet meer te ontkennen. Meer dan de helft van de bevolking kijkt iedere dag online video waarvan 80% van de kijkers de videoadvertentie nog een maand lang kan herinneren. Welk bedrijf wil dat nou niet? Online video helpt bedrijven bij het vergroten van de naamsbekendheid en verhoogt het aantal verkopen. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor onlinevideo.

Verhaal
Maar met online video kun je diverse kanten op. Welk verhaal wil jij vertellen aan de kijkers? Een ding is zeker, je wilt niet dat jouw video een soort irritante Tel Sell reclame wordt. Ga eens opzoek naar iets anders: iets wat de kijkers nieuwsgierig maakt of wat niet meteen geassocieerd wordt met jouw bedrijf.

Waar je ook over na moet denken is, ga je voor één video met een goed verhaal of heeft het verhaal meerdere hoofdstukken en maak je dus meerdere video's? Als je meerdere video's over een bepaald onderwerp maakt heb je langer de tijd om het verhaal te vertellen.
Maar dat betekent niet dat een enkele video geen sterk verhaal over kan brengen.

Doelgroep
Om de video goed over te brengen doorlopen we aan aantal stappen. Bepaal eerst wie de doelgroep is. Wat is de boodschap die je wil vertellen? Welke kanalen ga je dan inzetten? Je kunt de video op één bepaald kanaal gebruiken, bijvoorbeeld YouTube. Of je kan je video over meerdere kanalen verspreiden, bijvoorbeeld via YouTube en social media als Instagram, LinkedIn en Facebook.

Maak je bijvoorbeeld gebruik van social media dan weet je dat de kijkers vaak onderweg zijn en weinig tijd hebben. Dit betekent dat je nog sneller de aandacht moet krijgen en snel tot de kern moet komen.

Mobielvriendelijk
Ben jij overtuigd om gebruik te maken van videomarketing? Vergeet dan niet de video content mobiel vriendelijk te maken, want meer dan 75% van de personen die online video's kijken, doet dit namelijk via een "mobile screen". Een videotrend voor 2020 is dan ook dat er steeds meer verticaal gefilmd gaat worden. Zo krijg je de meest mobiel vriendelijke video content.

Nieuwsgierig geworden? Stuur ons een berichtje! Wij leveren de krachtigste vorm van video content voor online marketing.

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.skipp.nl/