4 minuten leestijd (712 woorden)

Dit zijn ze! De videotrends voor 2020.

De videotrends voor 2020. Wat kunnen we verwachten?

Het is alweer bijna eind November en dat betekent dat we het einde van 2019 naderen! Uiteraard heeft de video- en mediawereld niet stil gestaan en zijn er vooruitgangen geboekt op allerlei fronten. Nog niet eens bijgekomen van alle updates en veranderingen van het afgelopen jaar luidt nu al de vraag wat we kunnen verwachten in 2020. We hebben daarom een lijst opgesteld van een aantal trends die je volgend jaar zeker tegen zult komen!

De groei van IGTV

Ondanks dat het wel degelijk populairder begint te worden, wordt er nu nog steeds maar weinig gebruik gemaakt van de feature die al in juni 2018 toegevoegd werd aan Instagram. Instagram TV, ook wel IGTV genoemd, moest een nieuwe manier van video's kijken worden die de strijd aan zou gaan met YouTube, het grootste online videoplatform. Het grote verschil met YouTube is dat alle IGTV-video's verticaal zijn, zodat je je telefoon niet hoeft te kantelen om de video te bekijken. Ook komen er steeds meer manieren om de video's te delen en verspreiden via Instagram, bijvoorbeeld via posts of de Instastory.

Wederom wordt door velen voorspeld dat IGTV in 2020 flink zal groeien in bekendheid en gebruik. Instagram werkt nog steeds hard aan verbeteren van IGTV zodat bijvoorbeeld het genereren van views makkelijker zal worden. Ook wordt er nagedacht over manieren om er geld mee te verdienen. Als bedrijf is het zeker geen slecht idee om je te verdiepen in de mogelijkheden van IGTV. Wij verwachten dat Instagram TV in 2020 grote sprongen zal maken en produceren voor veel van onze klanten daarom ook verticale versies van hun video's.

Meer Virtual Reality en drones

Ook het opnemen van video's zelf verandert razendsnel. Drones worden al langere tijd gebruikt en worden nu ook populairder (en betaalbaarder) voor kleinere producties. Het gebruik van drones voor shots van gebouwen wordt al langer gedaan, maar door innovaties zijn drones nu veel preciezer en klein genoeg om ook in gebouwen te vliegen en dit zorgt voor een erg bijzonder resultaat. SKIPP heeft eigen gecertificeerde dronevliegers die al veel ervaring hebben met vliegen in grote en kleine ruimtes om zo bijzondere dronevideo's in elkaar te kunnen zetten.

Wij denken dat ook Virtual Reality steeds meer gebruikt gaat worden in het nieuwe jaar. Voor heel veel mensen heeft VR nog steeds een verbluffend wow-effect waar veel bedrijven op in proberen te spelen. Er is nog zoveel ontwikkeling mogelijk bij VR dat er geen twijfel mogelijk is aan het feit dat er steeds meer Virtual Reality content zal komen. Doordat zowel VR als drones toegankelijker worden kunnen we bijna wel met zekerheid zeggen dat deze ontwikkelingen in 2020 door zullen groeien naar een hoger niveau.

Influencers

Influencers zijn niet meer weg te denken uit de media en spelen een grote rol op platformen als Instagram, Facebook of Snapchat. Als bedrijf is het niet moeilijk contact te zoeken met deze mensen om producten aan de man te brengen. Dit zagen we afgelopen jaar al flink toenemen en verwacht wordt dat dit in 2020 zeker door zal zetten. Influencers hebben al een publiek en weten precies hoe ze volgers moeten overtuigen voor een product te kiezen. De meeste bedrijven kiezen ervoor op Instagram te adverteren met video's in plaats van foto's. Daarom kan je bij ons vierkante of andere custom-sized video's laten maken, zodat de opgeleverde video's perfect passen in Instagram.

Interactieve video's en personal video's

Interactieve video's zijn dé manier om je kijkers meer te betrekken in een video, en deze vorm van video's maken wordt door steeds meer mensen ontdekt. Wij hebben ons gespecialiseerd in het maken van deze soort video's en hebben al meerdere interactieve video's mogen produceren voor klanten. Het blijkt telkens weer een erg unieke ervaring te zijn om zo'n interactieve en/of persoonlijke video te ontvangen waar alles aangepast is zodat het lijkt alsof de hele video om de kijker draait.

Vooral in deze tijd, waar er bedrijven zijn in alle soorten en maten, is het belangrijk om toch persoonlijk contact te houden met medewerkers. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor te investeren in een interactieve video. Het is daarom ook niet zo gek dat wij ervan uit gaan dat het aantal interactieve video's in 2020 flink zal groeien.


Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.skipp.nl/