2 minuten leestijd (386 woorden)

Wanneer kies je voor Video of Animatie?

Je hebt besloten dat je een video wilt laten maken, maar je weet niet waar je moet beginnen? Uit alle keuzes die je op deze weg gaat tegenkomen is het videoformat de eerste. Naar wat voor soort video ben je op zoek en wordt dat een videoproductie of animatie?

Om te beginnen is het goed om je bewust te zijn van de betekenis van deze twee begrippen. Want wanneer is iets nou precies wat en waar wordt de grens tussen video en animatie getrokken?Wat is een animatie?

Volgens de Grote van Dale is de exacte omschrijving van een animatie ''het tot leven brengen van getekende objecten en figuren in een film'' en we zouden het zelf niet beter kunnen uitleggen. Er zijn verschillende soorten animaties. Screenrec, Uitleganimaties, Whiteboard animaties, 2D en 3D animaties maken de basis.

2D animatie is een vorm van animatie waar alles ''plat'' is. Er is geen diepte zoals we deze in de echte wereld kennen. Een 2D animatie is daarom budgetgerichter en deze animatievorm zal je het meest tegenkomen in de online marketing wereld. 3D animaties zijn daarentegen animaties met diepte. Deze animatiesoort wordt vooral gebruikt om moeilijk vast te leggen concepten en processen uit te leggen wanneer ze bijvoorbeeld niet te filmen zijn. Tot slot zijn er ook nog Motion Graphics. Deze worden vaak verweven in echte camerabeelden om zo de boodschap sterker over te laten komen.

Wil je meer in-depth informatie over wanneer je nou welke animatie het beste kan inzetten? Kijk dan eens op onze animatie pagina.

Wat is een videoproductie?

De andere optie is een videoproductie. Een videoproductie is een video waarin iets tastbaars gefilmd is, zoals een bestaand product. Een videoproductie laat de beelden voor zich spreken. Soms wordt er nog wel gekozen voor een voice-over of een interview, maar uiteindelijk gaat het om de geschoten beelden.

Dus.. video of animatie?

Waar je uiteindelijk voor kiest is in de meeste gevallen afhankelijk van je product of dienst en wat je doelstelling is. Wel hopen we je door middel van deze tekst een beetje opheldering te hebben gegeven in waar jij voorkeur naar hebt. Mocht je het alsnog niet zo goed weten, oriënteer je gerust binnen ons portfolio of kom gezellig langs voor advies en een lekkere kop koffie. Dan vertellen we je er alles over.

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.skipp.nl/