Augmented Reality

Augmented reality is een totaal ander plaatje dan Virtual Reality en dit is waarom.

Augmented Reality heeft niet zoals Virtual Reality het doel om de echte wereld te vervangen en je te teleporteren naar een andere wereld. Het doel van Augmented Reality is objecten visueel toevoegen aan de echte wereld om deze te ‘’verbeteren’’.


Met deze techniek heb je de mogelijkheid om de echte wereld om je heen te zien en deze te verrijken met digitale elementen die kunnen bestaan uit graphics, video, geluid etc. De digitale elementen worden weergegeven door middel van Markers, punten die herkend worden door het AR programma waardoor het lijkt alsof de elementen thuishoren in de echte wereld. Door middel van ‘’motion track’’ kan je Augmented objecten laten bewegen door bijvoorbeeld met je hand te bewegen.


Augmented Reality is de toekomst, naar verwachting wordt augmented Reality iets heel belangrijks in onze wereld omdat AR eigenlijk een hulpmiddel is die ons leven alleen nog maar makkelijker gaat maken.

Met Augmented Reality zijn je opties eindeloos waardoor je letterlijk alles visueel toe kan voegen aan de bestaande wereld, je kan dus eigenlijk deze wereld visueel verrijken met alles wat jij leuk vindt!


Deel deze pagina